Voorstelling

Afbeelding

Atelier architectuur

Mooss

 

“Architectuur vormt ons op de meest onverwachte manieren.”

De laatste jaren komen kinderen in Ternat vaker in contact met hedendaagse architectuur: er is een nieuwe Bib, een nieuwe school in De Brug, een nieuwe turnzaal in de Droomgaard en binnenkort een nieuw sportcentrum. Het ideale moment om te ontdekken hoe architectuur méér kan zijn dan een verzameling van muren en deuren. Hoe gebouwen invloed kunnen hebben op het dagelijkse gedrag van hun bewoners. Hoe sportstadia als het vogelnest in Peking kunst worden. Waarom we een nieuwe vorm van wonen moeten invoeren om onze omgeving leefbaar te houden.

We creëren hier een atelier om te discussiëren over deze thema’s, te brainstormen over slimme gebouwen en te experimenteren met technieken. Een pop-up architectenatelier waar de kinderen ook aan de slag gaan met hout, draad en folie om hun eigen ontwerpen om te zetten in een maquette. Deze workshop is voor telkens één klas per volledige voor- of namiddag. Het precieze start- en einduur wordt bepaald in samenspraak met de school.

Een van de insteken van het atelier vind je op: https://www.ted.com/talks/marc_kushner_why_the_buildings_of_the_future_will_be_shaped_by_you?language=nl

waar architect Mark Kushner de geschiedenis van 30 jaar (Amerikaanse) architectuur schetst en hoe het ons beïnvloedt.

“Bij het woord architectuur denk je misschien vooral aan maffe gebouwen of monumentale wolkenkrabbers, maar het gaat niet over wiskunde of ingewikkelde tekeningen. Het gaat over een intuïtieve, emotionele band die we vormen met de plaatsen die we innemen.”

“Architecten maken dankbaar gebruik van de gevoelens die gebouwen bij ons oproepen: bij het Amerikaanse hooggerechtshof, met zijn bonkige, witte zuilen denkt je meteen: Macht. Stabiliteit. Democratie”

Deze workshop werd voor ons ontwikkeld door het kunsteducatiecentrum Mooss.


Vragen of interesse ? Mail ons op info@ccdeploter.be

#Datum

maandag, 23 april, 2018 - 09:15
dinsdag, 24 april, 2018 - 09:15
woensdag, 25 april, 2018 - 09:15
donderdag, 26 april, 2018 - 09:15
vrijdag, 27 april, 2018 - 09:15

#Doelpubliek

derde en vierde leerjaar, vijfde en zesde leerjaar