Voorstelling

Afbeelding

belevingsdag, creatief herstellen

een hoop inspirerende workshops rond één thema, op één dag. Dat zijn de nieuwe belevingsdagen van de Ploter

belevingsdag 1 december

 

UPCYCLING
Maak leuke tasjes uit restleder.
Met stukken restleder maken we hippe accessoires: een heuptasje, portefeuille, toilettas of een kleine handtas. Alles is mogelijk. Leila toont hoe je leder kan naaien en bewerken. Op basis van enkele voorbeelden maak je een ontwerp en ga je zelf aan de slag.
Deze workshop is volzet, kostprijs 30 euro, van 10u tot 16u

JAPANSE TECHNIEKEN
Naaien en borduren om de levensduur van textiel te verlengen was een traditie in het oude Japan. Het leverde prachtige en duurzame kledingstukken op. Tijdens deze workshop maak je kennis met verschillende Japanse technieken. Verwacht geen ingewikkelde steken: je hoeft enkel te kunnen werken met naald en draad. Tussendoor genieten we van een kopje Japanse thee.
Deze workshop is volzet, kostprijs 12 euro, van 10u tot 13u
EXTRA SESSIE : van 14u tot 17u

INITIATIE IN DE STOFFEERKUNST
Breng zelf je stoffeerproject mee! Tijdens de workshop ga je een eigen stoel, zeteltje of poef herstofferen samen met Julie van stoffeeratelier CouleurCouleur. Je leert werken met sangels, mousse, Dacron en stof. Alle materiaal (compressoren met pneumatische nietpistolen, nietjes, hamers, sangelspanners, nietjeslichters, stofscharen, etc) zijn gratis beschikbaar tijdens de workshop. De nodige vulmaterialen, zoals mousse, zijn in de prijs inbegrepen. Breng ook zeker de eindstof mee waarmee je jouw meubelen wilt bekleden. Opgelet: we focussen tijdens deze workshop op het stofferen, niet op het naaien van bijvoorbeeld meubelhoezen.
Deze workshop is volzet, kostprijs 35 euro, van 14u tot 17u 
EXTRA SESSIE  van 10u tot 13u

PUNCH NEEDLE
Een punch needle is een holle naald waarmee je gaatjes prikt door een stof. Zo ontstaan kleine lusjes en kan je als het ware tekenen met garen. Tijdens deze workshop kan je uitgebreid experimenteren met deze borduurtechniek. Silke Rys demonstreert de mogelijkheden. Je ontwerpt en maakt zelf een klein werkje.
Al het nodige materiaal is aanwezig. Als je zelf een borduurring of kleurrijk garen/ wol hebt mag je dit meebrengen.
Deze workshop is volzet, kostprijs 20 euro, van 14u tot 17u

HERSTEL JE PORSELEIN MET KINTSUGI
Heb je gebroken servies of een gebarsten vaas in huis? Geef ze dan een tweede leven dankzij Kintsugi. Bij deze Japanse kunstvorm voor herstellingen van porselein of keramiek worden breuklijnen niet verstopt, maar wel benadrukt. Dankzij een gouden of gekleurde laklaag krijgt je aardewerk een unieke look! Breng je kapotte (gebroken of gebarsten) stukken porselein mee.
reserveer hier voor deze workshop, kostprijs 10 euro, van 14u tot 15u30

VEGGIE – BRUNCH @Plotercafé
Kom zalig genieten van de veggie-brunch op de belevingsdag. Op zondag staat vanaf 10 uur Brunch buffet klaar in het Ploter Café. Er is een uitgebreide keuze aan hartige en zoete, warme en koude gerechten. Maar ook daarvoor even vooraf inschrijven via plotercafe@outlook.be : volwassenen € 15 / kind € 7

 

Plaats

CC De Ploter - Kerkstraat 4 - 1742 Ternat

Info

Datum
zondag, 1 december, 2019 - 10:00

Reageer

A