Voorstelling

Afbeelding

fotografiecircuit 2019 - Anny Moons

Rustig aan ...

fotografiecircuit 2019 - Anny Moons

 

Voor een foto geldt hetzelfde principe als voor een schilderij. Je moet componeren en een stabiel evenwicht zoeken (… )
Het schone is overal om ons heen, het wemelt ervan, maar “je moet het zien”, het door middel van je lens isoleren en omlijsten. Voorwoord voor Paris, 80 photographies de Moï Ver, 1931
Anny Moons °1947 houdt van soberheid, natuurlijke tinten en vormen. 
Fotografie is voor haar een middel om haar visie op de realiteit weer te geven, om te creëren met haar hart, niet met haar verstand. Deze visie is haar waarheid. Iedereen denkt en voelt op een andere manier. Ze schept plezier in het spelen met licht en schaduw, helderheid, lichtkracht, saturatie, tinten, scherpte, onscherpte, uitvergroting van details…
Ze streeft er naar om “te zien wat anderen niet zien”. “Als ik een reeks opnames maak, voel ik bij die éne afdruk ‘dat zal een goeie zijn’ en inderdaad, nadien op het scherm, springt die eruit !”
Met één of twee andere fotografen gaat ze geregeld een dag op ‘fotosafari’. Dat is voor haar heel ontspannend, plezierig en inspirerend!  Ze experimenteren nogal met de toepassing van lange sluitertijd. Zo ontdekte ze dat deze manier van fotograferen je de mogelijkheid biedt om de realiteit op een andere manier te laten zien.  
Vertrekpunt voor deze serie zijn alledaagse bezigheden, maar in slow motion.
Toen ze stopte met werken in de human resources sector, besliste ze pertinent om zich niet meer te ‘haasten’, als reactie op het hectische, de multitasking van onze tijd. Ze wil zich niet meer laten dwingen door deadlines, normen en verplichtingen. Haar zoeken naar interpretaties van onthaasten, vertraging, carpe diem, … vond zij uiteindelijk dicht bij en in haar huis. Carlos is een geduldig en meegaand model !
Ze wil hem in beeld brengen in zijn dagelijkse bezigheden, zonder franjes, maar met het accent op ‘alles op zijn tijd’.  Met dank voor 50 jaar samen zijn.

Anny Moons - annymoons@telenet.be

TENTOONSTELLING HANGT NOG TOT 2 DECEMBER IN HET PLOTERCAFE

Plaats

CC De Ploter - Kerkstraat 4 - 1742 Ternat

Info

Datum
vrijdag, 8 november, 2019 - 16:00

Reageer

A