Voorstelling

Afbeelding

HUTopia

een dag van spelen, dromen, ontdekken en doen

HUTopia

 

Waarom schilderden de Egyptenaren iedereen van opzij?
Is iemand van opzij fotograferen mooi?
Hoe maak je een mooie foto en wat is een mooi perspectief?
Wat is perspectief?
Hoe schilder je perspectief?
Wie is daarmee begonnen?
En wat een schok moet het geweest zijn toen iemand voor de eerste keer met perspectief tekende!Op Koud Kunstje vragen we het ons een hele dag af.  
Met workshops en voorstellingen voor kinderen samen met hun ouders, en lezingen en ateliers voor volwassenen verkennen we de fijne wereld van de beeldende kunst!

 

Dit staat op het programma

Voorstelling : Ver (5+)
Een schaduwspel-voorstelling dat fascinerend  balanceert tussen theater en grafische beelden.  Op het volledig verduisterde podium staat een installatie van (papieren) objecten. Een soundscape start, een groot blanco boek gaat open en de  actrices starten een spel van schaduw, objecten, lichteffecten en figuren. Ze nemen je mee in een wondere nieuwe manier van vertellen dat  
35 minuten lang fascinerend verrast. 

Atelier kinderen: Verhalen met schaduwen (5+)
Na de voorstelling ‘Ver’ kunnen de toeschouwers ook zelf experimenteren met schaduwspel.

Workshop :  Initiatie schilderen
Wat zie ik? En hoe breng ik dat over op een doek in kleur, licht en donker?  Hoe begin ik aan een (zelf) portret, aan een openstaande deur, aan een bank  in de tuin... Iedereen is welkom om mee te komen proberen, ook wie nooit eerder een penseel  vastnam.

| inschrijven voor Wat zie ik? |

Workshop :  Kunstig Koken (o.v.)

Atelier Ouder/Kind : Schilderen als de Schilders (6+)
Van Gogh, Haring, Warhol en Pollock gebruikten voor hun schilderijen toffe kleuren en bijzondere technie- ken die een zalige inspiratiebron zijn voor kinderen. Ga met jouw kind hiermee aan de slag met verf en penselen en maak samen een schilderij. Wij zetten je op weg voor een tof avontuur van anderhalf uur. 

Workshop : Van eigen foto tot kunstwerk
Is Photoshop je teveel gedoe maar wil je toch je  foto bewerken en een eigen beeld creëren? In  deze workshop maak je, met gratis software, van verschillende foto’s een eigen kunstwerk op  posterformaat. En voor zij die willen, doen we  meteen een vernissage!

| inschrijving voor de workshop |

Lezing : Oude beeldende kunst: iets voor mij?
In welke zaal stap je binnen als je een groot museum bezoekt? In deze cursus leer je de taal van oude beeldende kunst (beter) lezen. We maken een reis door de tijd aan de hand van werken van de grootste kunstenaars. In de voormiddag hoor je erover en in de namiddag bezoeken we het KMSK in Brussel met de begeleidster als gids.

| inschrijven voor deze lezing |

Zelf een idee van wat niet mag ontbreken op  deze dag? Mail het ons op info@ccdeploter.be.

 

Plaats

CC De Ploter

Info

Datum
zondag, 31 maart, 2019 - 09:00

Reageer

A