Voorstelling

Afbeelding

kpk 0.5 - Sander van Raemdonck

nog tot 1 maart 2017

kpk 0.5 - Sander van Raemdonck

 

Sander Van Raemdonck is met zijn achtergrond in de grafische kunsten, en zijn fascinatie voor architectuur in een praktijk gerold waarin het gedrukte (of het vlakke) beeld en de beeldende kracht van ruimte inwisselbaar zijn geworden. Zich realiserend dat we het zo vaak over ruimte en architectuur hebben op basis van (en met behulp van) beelden, toetst hij met zijn werk hoe ver onze alledaagse beleving af staat van de verbeelde realiteit. De werken die hij daarbij produceert vinden vaak hun oorsprong in een observatie van een alledaagse situatie die de designlogica uitdaagt. Sander neemt deze situaties serieus en tracht ze te doordringen middels het maakproces.

 en aanvullend een conclusie van Sally Lemsford die een tijdje terug met mij in gesprek ging naar aanleiding van mijn laatste residentieproject:

 Sander uses the unfamiliarities of a new environment to create his own responses which, when published, become provocations to his audience. He directs by his choice of materials, constructions, scale and methods of publishing; he does not direct by openly dictating how these tangibles will be received. In addition, he imagines playful possibilities that may remain unbuildable.

sandervanraemdonck@hotmail.be

Plaats

CC De Ploter

Info

Datum
woensdag, 1 maart, 2017 - 14:30

Reageer

A