Voorstelling

Afbeelding

Simplify Life 2 - Inspiratiedag

je dagelijks leven ‘versimpelen’ is makkelijker gezegd dan gedaan. Alhoewel …

Simplify Life 2 - Inspiratiedag

 

Iedereen wil meer tijd voor zichzelf en de omgeving. We willen allemaal meer duurzaam leven. Maar het is zo ingewikkeld. En toch zijn er kleine en eigenlijk vrij logische ingrepen die al meteen een groot effect kunnen hebben. Je moet gewoon de ‘truken’ kennen en dan even volhouden. En als het dan nog eens mooi, leuk en goed is voor de planeet is het al helemaal tof.

In de eerste editie van Simplify Life (2017) hadden we het over koken met voedsel van hier, waarom en hoe autodelen, hoe wonen in de toekomst … Om dicht bij de actualiteit en trends te blijven, liggen de thema’s nu nog niet vast. Maar het recept van de dag zal hetzelfde zijn. Dus leun achterover en luister naar boeiende sprekers, wandel door een inspiratiemarkt of steek zelf de handen uit de mouwen in tal van workshops.

Een greef uit het aanbod:  Balans in je werk en leven - Bullet journal voor beginners - Maak een broodplank uit resthout  - Maak je eigen parfum  - Zero Waste Rollercoaster -  Botanisch illustreren - Documentaire Plannen voor plaats  - Maak je ecologische foodwrap - Maak zelf ecologische wasproducten - Relaxatie voor een goede nachtrust - Rust in je huis, ruimte in je hoofd …  Doorlopend inspiratiemarkt en Repair Café

INSCHRIJVEN VOOR DE VERSCHILLENDE WORKSHOP KAN JE HIER VIA ARCHEDUC

i.s.m. Netwerk Bewust Verbruiken / Archeduc / CC De Ploter

Ook Lore Verdoodt en Charlotte Gousseau  van ‘Zero waste – Ternat’ zullen er die dag bij zijn. Met hun facebookgroep dragen ze alvast een steentje bij naar een bewuster en zero waste leven in Ternat. 

Lore en Charlotte, kunnen jullie kort vertellen wat ‘ Zero Waste Ternat’ precies doet? 
Zero waste Ternat wil Ternat-tenaren informeren over hoe je met weinig moeite je afvalberg kan verkleinen. Er zijn trouwens heel wat handelaars in Ternat die zeer positief reageren op het gebruik van herbruikbare verpakking. Je hoeft je dus helemaal niet ongemakkelijk te voelen om in Ternat naar de bakker te gaan met je eigen broodzak. Goedkoop en makkelijk minder afval produceren staat bij ons centraal. 

Waarom hebben jullie dit initiatief opgericht? 
Zero waste Ternat heette voordien “groepsaankoop zero waste shampoo Ternat”. We wouden een afvalvrije shampoo testen en dus besloten we een groepsaankoop te lanceren voor de aankoop van een ‘shampoo bar’, dat is shampoo in de vorm van een blok zeep . De groep bestond de eerste dag uit 10 vriendinnen en kennissen die ooit al eens laten vallen hadden dat ze interesse hadden. Maar de volgende dag waren er 100 mensen… Sindsdien zijn we blijven groeien. Intussen zijn er al 2 groepsaankopen gebeurd. Waarbij zero waste Ternat een bestelling plaatst op vraag van de volgers.

We gaven jullie al een kleine sneak peek op het programma van Simplify Life ? Voor welke workshop schrijven jullie zeker in? 
Simplify Life slaat de spijker op de kop. Met de juiste informatie en workshop kan je een wereld van verschil maken. Alle workshops zijn geweldig! Maar als we er eentje moeten uitpikken dan kiezen wij voor “zero waste rollercoaster” van Veerle Colle. We volgen haar al een tijdje op Instagram en Facebook en ze is een echte inspiratiebron. 

En wat doen jullie op de inspiratiedag? 
Daar gaan we nog lekker over brainstormen. We gaan er in ieder geval zelf nog heel veel kunnen leren. Misschien zorgen we wel voor een leuk kraampje met enkele “simply” zero waste productjes.

Fijn! We kijken er naar uit!

Plaats

CC De Ploter

Info

Datum
zondag, 19 mei, 2019 - 09:30

Reageer

A