DRUNK

BUURTCINEMA

Vier uitgebluste leerkrachten op een middelbare school wagen zich aan een pseudo--wetenschappelijke theorie dat we allemaal geboren zouden moeten worden met een aandeel alchohol in ons bloed. 
In hun experiment beginnen de mannen met een constante intoxicatie van 0,5 procent, wat verrassend positieve resultaten oplevert. Ze staan vrolijker in het leven en worden creatiever op hun werk, maar wanneer ze beslissen om hun alcoholpercentage op te drijven, worden ze het levende bewijs dat problemen recht evenredig zijn aan de hoeveelheid promille.
'Drunk' is een smaakvolle komedie over de worstelingen van het ouder worden, coping-mechanismen en vriendschappen voor het leven.

Hiervoor herenigde Thomas Vinterberg zich met acteur Mads Mikkelsen. Een succesvolle combinatie die opnieuw niet teleurstelt. Winnaar van publieksprijs op Film Fest Gent en van de Oscar voor beste internationale film!

'Drunk’ is een van de mooiste films van het jaar - en dat zeggen we zonder ook maar één druppel te hebben gedronken.****De Morgen

Regie: Thomas Vinterberg

Acteur Mads Mikkelsen

115 min