STEF KAMIL CARLENS

SOLO

Stef Kamil Carlens, dEUS- en Zita Swoonoprichter, klinkt als herboren. In 2019 zorgde hij in het populaire programma ‘Liefde Voor Muziek’ voor een frisse wind met verrassende versies van songs van o.a. Milow en Ilse DeLange. In 2020 kwam de kers op de taart van zijn muzikale carrière: de bekroning met een Music Industry Award in de categorie ‘Beste muzikant’.

In zijn soloshows omringt Stef Kamil zich met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan zijn voeten een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem een torentje vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondomrond een reeks bijzondere gitaren, waarop hij met regelmaat z’n bottleneck laat sliden. Het geheel vormt een kleurrijke biotoop waarin de rijke verbeeldingswereld van de songs uit zijn ondertussen impressionante repertoire kan gedijen en hij sferen doet ontstaan die reiken van bluesy melancholie tot funky vrolijkheid. Stef Kamil staat alleen op het podium, maar bijwijlen lijkt het of er een volledige band staat te spelen!

Carlens is een liedjesfluisteraar die met zachte stem betovering over onze hoofden uitstrooit, en in zeer grote vorm. – Humo (****)