DE MANNSCHAFT

JOHN & JANE

‘John & Jane’ is een gevoelige, humoristische roadtrip door het hoofd van een jonge mens  genaamd de puber.


Na eerdere succesvolle passages van ‘Liv’ en ‘Dethleff’ speelt De Mannschaft een nieuwe voorstelling:  
‘John & Jane’.
‘John & Jane’ gaat over verdwalen in een veel te grote wereld, over iemand zijn, of niet, over bang zijn van alles, of toch veel.

Jane is een meisje van 15 jaar en ligt, zoals het cliché het voorschrijft, behoorlijk in de knoop met zichzelf. Elke ochtend als ze in de spiegel kijkt terwijl ze haar tanden poetst, stelt ze zichzelf de vraag ‘Wie ben ik?’. Door een bizar toeval, waar we hier niet over uitwijden, komt Jane in haar eigen hoofd terecht. Haar hoofd, waar tot haar grote verbazing iemand zit; John, die de machinerie in haar hoofd bedient.
‘John & Jane’  raakt de psyche aan van de mens, die met  zijn beperkte kennis en met al zijn twijfels en angsten beslissingen probeert te maken in de hoop een gelukkig leven te kunnen leiden. Een thema dat in de puberteit een exponentiële dimensie krijgt, maar in ieder van ons speelt.

Spel  Lien Thys/Emma Verstraete  
en Pieter-Jan De Wyngaert/Bert Dobbelaere
Dramaturgie  Bram Verschueren
Met steun van de Warande Turnhout, Laika, 
De Studio en de Vlaamse gemeenschap

Deze voorstelling is ook een "vriendenpas-voorstelling" voor 2 "vriendenpas-voorstellingen" kan je gratis tickets reserveren via info@ccdeploter.be voor meer info zie pagina van de vriendenpas.