SHOWCASE BOEKINGEN GARRIAU

WÖR, POLK TRIO, ASTOR en LITTLE KIM

Boekingen Garriau is het artiestenbureau van Koen Garriau. Vandaag stelt hij een aantal gezelschappen voor; sommige live, andere via videofragmenten.

Deze middag is in de eerste plaats bedoeld voor muziekprogrammatoren, maar wie wil, kan deze concertjes ook gratis bijwonen mits reservatie.

Polk Trio
Yves Barbieux (Urban Trad) heeft een nieuwe groep. Dit trio is muzikaal even verrassend als visueel aantrekkelijk en daar draagt de moderne feelgoodsound tot bij. Accordeon, banjo, fluit en doedelzak; de drie heren vermengen Keltische muziek met bluegrass accenten en eigentijdse klanken. Live worden ze begeleid door hun klonen op een groot scherm.

Little Kim
Kimberly Claeys, gekend als frontvrouw bij Kadril en als backing vocaliste bij Guido Belcanto, brengt in het najaar van 2022 haar eerste plaat ‘Moederland’ uit. De Nederlandstalige songs, geschreven (of vertaald) door Guido Belcanto, Lieven Tavernier en Bruno Deneckere, zullen een roots- en countryjasje aangemeten krijgen.

Astor
Het tangotrio, dat reeds meer dan 20 jaar op de tangokaart staat in Vlaanderen, meet in dit nieuwe project Belgische liedjes een tangojasje aan (net zoals ze voordien met het Brel-repertoire deden). Deze keer worden ze bijgestaan door Frank Vaganée (BJO) en Patrick Riguelle.

WÖR
Met Songbooks slaat WÖR een nieuwe bron van muziek uit de lage landen aan. Ze gaan aan de slag met de mooiste zangmelodieën uit de verschillende verzamelboeken; liedjes die al 300 jaar, en vaak langer, mensen raken. WÖR’s interpretatie is vrij; ze zijn niet verlegen om teksten te schrappen of delen toe te voegen. Vanuit de essentie van de melodie een nieuw arrangement opbouwen, dat is waar deze mannen voor staan. Een stuwende baritonsaxofoon, een stevige gitaar, riffs op accordeon, scheurende viool en melodieuze doedelzakken kleuren de originele melodie en zo zet WÖR een krachtige sound neer.