ONZE NATUUR

FILM NA DE NOEN

Het verhaal: Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur. Deze familiefilm neemt elke kijker mee in de wondere wereld van Onze Natuur. Nooit eerder is onze eigen achtertuin in al zijn glorie vertoond. Een visueel spektakel dat op groot scherm pas echt tot zijn recht komt. Een kans om oog in oog te komen staan met de grote maar ook de allerkleinste dieren, met als doel te verwonderen en fier te leren zijn op al dat moois om ons heen.

Je hoeft geen filmploeg te sturen naar het Amazonewoud of de savanne om spectaculaire fauna en flora te zien. De scènes gebeuren bijna letterlijk in onze achtertuin en leveren fascinerende cinema van eigen bodem op. De ene keer ervaren we het spannend odyssee van de lentevuurspin, de andere keer het verbazingwekkend aanpassingsvermogen van o.a. de vos. Eens een woest gevecht om vrouwtjes, dan weer een vertederende en romantische ontmoeting tussen soortgenoten. De film is een streling voor het oog en zorgt dat we de natuur rondom ons meer appreciëren.

Als er immers iets is dat Onze Natuur met zijn kijker doet, dan is het wel de nodige portie goesting geven om bij het verlaten van de cinemazaal linea recta met verrekijker in de aanslag op avontuur te gaan in eigen land.

Regie: Pim Niesten, Dick Harrewijn & Maria Lise Van Lente

En met de stem van Matteo Simoni

84’

Na de film voorzien wij een gratis 'verwenkoffie' om gezellig bij te praten in het Plotercafé.