Martina Träger

Fotografiecircuit Vlaanderen

Martina is vanaf 1986 actief in de vrije kunsten. Geboren in Berlijn(D), woont en werkt inBrugge (B). Zij deed haar kennis op in verscheidene disciplines binnen de beeldende kunsten.
Haar werk is gebaseerd op voortdurend onderzoek, met een eigen hedendaagse visie.

Martina toont ons Augmented Reality (AR) Fotografie. Deze techniek verbindt dus de realiteit en de virtuele wereld met elkaar. Geboeid door fotografie en met oog voor detail, gaat zij op zoek naar beelden. Soms vanuit een persoonlijke beleving, een observatie, een momentopname “something attracts my attention”, of soms minuten stilstaan, tot zij het gewenste beeld waarneemt.

In haar fotografie is de invloed van haar vooropleidingen (tekenen en schilderen) duidelijk zichtbaar. Ze zoekt naar de essentie en ze streeft ernaar het elementaire te benadrukken.
Een doordachte compositie, zoekend naar evenwicht. Voor haar belangrijk zijn tegenstellingen: 'licht-duisternis', 'rust-chaos', 'stilte-luguber'. Pas later (thuis), worden door digitale techniek, virtuele elementen toegevoegd, delen verknipt en herplaats. Het uiteindelijke beeld drukt zij af op Forex plaat, op formaat 30x30,20x30 en 40x60.

Met als titel: “ der Raum” en “Walking Out”, presenteert de kunstenares ons een reeks werken.
Het werk prikkelt de verbeelding, is verrijkend en evoceert communicatie. Aan ons om haar signalen te vatten en haar wereld te betreden.

Nominaties:
'Kerathor 1998’ - Kunstsalon Sant’ - Stimulans 1987/89 - August 2013/14 - Vermeylenfonds
2011- Willemfonds 2003 - Art Gallery Sancerre (Fr) - Art Gallery Kats (Ned) - Actief lid vzw
'Etsco' collectief Grafiek.
Bibliografie: Ceramica Kroniek 2005 - Kunstoase 2011- Gouden Feniks prijsbeeld 2006
Studie: Hoger onderwijs Finaliteit Beelden Kunsten

martina.trager@gmail.com
http://www.belgian.art/
https://www.artmajeur.com 
https://www.artslag.be