Lokale Helden

40 jaar Manu

Vandaag willen we Ternats muzikaal talent zien blinken. Onze lokale helden krijgen de spotlights die ze verdienen. Manu’s Eetkaffee viert vandaag ook zijn 40-jarig bestaan en dus slaan we de handen in elkaar met zowaar een volksfeest met als rode draad; Ternats talent.

Kajikama

Kajikama is een jonge indierockband uit het Pajottenland.
Sinds hun succesvolle debuut-EP 'Eternal Youth' in september 2020, heeft de band niet stil gezeten. Sterke, catchy songs en een trouwe fanclub bewijzen dat hun muzikale reis alleen maar beter wordt. Laat je verrassen door het enthousiasme en de onweerstaanbare oorwurmen van Kajikama!

Airplane

Plezier en entertainment. Deze enthousiaste 9-koppige bende mixt frisse balkan-ska met catchy tunes en een onuitputtelijke energie. Voor als je (nog niet) goed wakker bent!
Voor liefhebbers van Babylon Circus en Manu Chao. Doe je dansbenen maar aan.

Blind Drift

Gezellige indie-pop met een vleugje sax waarbij je de benen onmogelijk stilhoudt. Deze Ternatse jonkies kiezen met strakke baslijnen, dromerige synths en sexy sax resoluut voor feelgood. Na lange tijd terug in Ternat mét nieuw materiaal.

JJ Rocket 150

Doorleefde rock’n’roll die flaneert tussen Lou Reed en The Ramones. De rauwe gitaar van Dirk JJ Buydens zal Ternat en omstreken wakker schudden en het stof nog eens wegblazen in Ternat en omstreken.

Kensya

In een repetitiekot in Noisegate is een nieuwe groep ontstaan: Kensya. Ervaring en jong talent gaan hand in hand bij dit viertal. Ze spelen poprock met inspiratie in de jaren ’70 en ’80. Kom binnen gezelligheid, welkom!

Marijn Arijs

Niets in de mouwen, niets in de zakken; enkel een gitaar en een charismatische stem. De nachtegaal van Wambeek mag - wat zeg je? -, móet een plek krijgen vandaag.

Maquillage

Ontstaan uit een onlineadvertentie mag je dit een DIY-gedreven collectief noemen. Voor Maquillage is muziek meer dan alleen geluid; het is een gedeelde reis, een creatieve uitlaatklep, en bovenal een passie die hen verenigt. Stap op en vlieg mee met hun dromerige klanktapijt.

Hairbaby

Het muzikale project van Otto-Jan Ham. En wat voor een groep! Otto-Jan heeft dan misschien niet de stem van Lou Barlow of de drugs van Ween, maar heeft liefde en charisma in overvloed. En omdat hij moest van zijn goeie vriend Stijn van de Voorde. Vanavond aan zijn stamcafé.

Lenny Crabbe (solo)

Als frontman en songwriter van Freaky Age beleefde hij vanaf zijn 14de een rollercoaster van vier albums, een tiental hitsingles en nominaties voor MIA’s & TMF/MTV Awards, concerten langs de grootste podia,… en toch bleef hij trouw aan zijn stamcafé. Wij zijn altijd blij als hij terug hier is.

Meer info via www.40jaarmanu.be
Organisatie: CC De Ploter i.s.m. Manu’s Eetkaffee en Noise Gate vzw.