Bones and all

Buurtcinema

Bones and All is een kannibalenfilm die verbazend lieflijk zijn tanden in uw hart zet. De schelle horror van Guadagnino’s Suspiria is ver weg, en hoe langer hoe meer komt de smachtende romantiek van Call Me By Your Name bovendrijven. Guadagnino, die in Venetië de Zilveren Leeuw voor beste regie kreeg, creëert een vuil maar sensueel universum, bevolkt door personages van vlees en bloed, die stuk voor stuk vertolkt worden door intense, presente acteurs. Chalamet is op zijn best, Taylor Russell (met haar immer onderzoekende blik) is een revelatie, Mark Rylance en een onherkenbare Michael Stuhlbarg waren nog nooit zo eng.

Timothée Chalamet en Taylor Russell gaan samen op mensenjacht in het kannibalendrama Bones and All. Ondanks de bloederige opzet mikt Luca Guadagnino op dezelfde romantische rush als in Call Me By Your Name.

“Ik zou je wel kunnen opeten”: misschien heb je het in een enthousiaste bui wel eens in het oor van je geliefde gefluisterd, maar je meende het hopelijk niet zo letterlijk als Maren (Taylor Russell) en Lee (Timothée Chalamet), het jonge koppel dat centraal staat in Bones and All. De twee zijn eaters, mensen met een onstilbare honger naar mensenvlees. Kannibalen dus. De scène waarin dat aan de kijker onthuld wordt, op een rozige pyjamaparty, stuurt rillingen over je hele lijf.

Kannibalenromantiek van ‘Bones and All’ zet zijn tanden in uw hart. De Morgen

Regie: Luca Guadagnino

En met o.a.: Taylor Russell, Timothée Chalamet

125’