CLARA SOLA

BUURTCINEMA

Clara Sola is een prachtig gefilmde coming of age over een vrouw die zich eindelijk los wil weken van haar moeder. Ze wil haar eigen weg gaan en op haar eigen benen staan. Vraag is of ze dat ook kan én mag. De climax is het wachten waard!

Behept met een bochel en een ontwikkelingsstoornis leeft ze onder het beschermende regime van haar moeder Fresia, die in haar aandoeningen een teken van Gods voorzienigheid ziet en haar genezende gaven toedicht. Met regelmaat is ze het middelpunt van religieuze diensten waarmee doña Fresia ­­– die ook Clara’s nichtje Maria onder haar vleugels heeft – de huishoudkas aanvult. Een tweede bron van inkomsten is hun witte merrie Yuca, die tegen betaling wordt uitgeleend aan een toeristische organisatie.

Er hangt echter verandering in de lucht. Met de komst van een nieuwe dierverzorger, verschuift de energie binnen deze familie van vrouwen. Zowel María als Clara voelen zich aangetrokken tot de aardige jongeman, maar het duurt even voordat de onervaren Clara haar gevoelens herkent.

Regie: Nathalie Alvarez Mesen

106’

Clara sola heeft oog voor de betoverende schoonheid van kleine, eenvoudige momenten ★★★★☆ (De Volkskrant)