Corona

We zijn blij eindelijk weer publiek te mogen ontvangen in onze schouwburg.

Om alles zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen, zal de avond er wat anders uitzien dan je gewoon bent. We zetten de voornaamste voorzorgsmaatregelen op een rijtje:

 

Verschillende toegangen

Om grote groepen wachtenden te vermijden werken we met verschillende ingangen, iedereen zal steeds via mail verwittigd worden naar welke ingang men zich moet begeven.

Er zijn drie ingangen: blauwe ingang (Sint-Katherinastraat), roze ingang (kerkstraat) en kaki ingang (Acacialaan/Plotertuin)

 

Plaats in de zaal

We kunnen je jammer genoeg niet zelf een zitplaats laten kiezen. We wijzen je in de zaal een plaats toe. De plaatsaanduiding op jouw ticket geldt dus niet. Het goede nieuws: we kunnen op die manier flexibel inspelen op de meest actuele veiligheidsrichtlijnen, we beperken het kruisen van personen tot het absolute minimum. We verbeterden deze zomer het zicht vanop de D-rij  waardoor je nu echt van overal een goed zicht hebt in onze zaal.

 

Mondmasker + 1 stoel vrij

We volgen de recentste federale richtlijnen: iedereen boven de 12 jaar moet ook tijdens de voorstelling een mondmasker te dragen. We passen ook de versoepelde maatregel toe van één vrije plaats tussen bubbels (vroeger 2 plaatsen vrij). We houden voorlopig nog wel aan het vrijlaten van een hele rij voor en achter een bubbel, hoewel dit niet meer verplicht is.

 

Geen vestiaire

We mogen geen vestiaire organiseren. Jassen, helmen… kunnen enkel onder het zitje in de schouwburg opgeborgen worden, niet op de vrije stoel voor jou. Zo verminderen we het risico op verspreiding via contactoppervlaktes. Kom je met de wagen? Laat dan jouw jas in de wagen, als het weer het toelaat.

 

Ziekteverschijnselen

Vertoon jij of iemand uit jouw bubbel tot 7 dagen voor de voorstelling ziekteverschijnselen die op corona kunnen wijzen? Neem geen risico en kom met heel jouw bubbel niet naar De Ploter. Tot 4 uur voor de voorstelling betalen we jouw ticket(s) terug. Hoe sneller je ons op de hoogte brengt, hoe sneller wij iemand anders de vrijgekomen plaatsen kunnen aanbieden.

We spreken in deze mail nog over bubbels. Met de term ‘bubbel’ doelen we op de versoepelde contactgroep zoals die tijdens de veiligheidsraad van 23/09/2020 geïntroduceerd werd.

Wil je meer weten over de voorzorgsmaatregelen die we in ons huis treffen?

Surf naar https://www.ccdeploter.be/nieuws/detail/20/de-ploter-in-tijden-van-corona