De Mannschaft

JORDY (+14)

Niet iedereen vertrekt gelijk aan de streep. Erven kinderen de kansen van hun ouders? Een boeiende avond voor ouders én pubers. 

JORDY is een doodnormale, zeer getalenteerde, intelligente jongeman. Maar toch anders dan de meesten. Jordy is een instellingenkind. De rechter vond dat zijn ouders niet voor hem konden zorgen: van instelling, naar pleeggezin, naar instelling dus… Jordy ontvlucht zijn leven ‘daar’, zet zich letterlijk aan de rand, waar hij blijkbaar thuishoort en bekijkt vandaar de wereld waarin wij leven. In de hoop zo te kunnen begrijpen hoe de dingen in elkaar zitten.

Jordy zijn blik op de wereld wordt verstoord door Sophie-Charlotte, een ‘weggelopentienergriet’ van rijke komaf die het thuis niet meer kon uithouden. Waar Jordy niks heeft, heeft Sophie-Charlotte van alles te veel: twee moeders en vaders, twee huizen, zelfs twee namen. Een verhaal voor iedereen vanaf 14 jaar over sociale ongelijkheid en natuurlijk ook met de nodige humor die we van dit jonge gezelschap gewend zijn. 

Inleiding door Stijn Van de Wiel – 19u15

concept, tekst en regie: Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen
Spel: Lien Thys en Robbert Vervloet
Muziek: Gode Kempen
Dramaturgie: Bram Verschueren
Decor en kostuum: Saskia Louwaard en Katrijn Baeten
Techniek: Rens Planckaert
Co-productie: Het Laatste Bedrijf/Gallop

Met dank aan: Laika, Matterhorn, Stad Turnhout, De Warande
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid