Atang

KPK 5.03

  • vr22 aprtotdo16 jun

Elke twee maand nodigt een kunstenaar een andere kunstenaar uit om zijn werk in CC De Ploter tentoon te stellen. Geen collegiale keuze voor vriendenkunstenaars onder elkaar, maar wel het presenteren van een kunstenaar waarnaar artistiek wordt opgekeken.

ATANG

Een meesterlijke zoektocht naar vitaliteit en menselijkheid in tijden van crisis. Atangs compromisloze blik en verfijnde tekenkunst brengen persoonlijke en collectieve herinneringen tot leven.
Portretten van vrienden en taferelen uit de moderne geschiedenis in inkt en olieverf.

Atang studeerde in de jaren negentig van de vorige eeuw illustratie en grafische vormgeving aan het Sint-Lucasinstituut in Brussel. Na een korte periode als illustrator, werkte hij als zelfstandige grafische vormgever tot eind 2014.
Daarna is hij volgens een duidelijk omlijnd parcours, de weg van zijn studies terug af gaan leggen: terug beginnen tekenen en vervolgens ook te schilderen.
Zijn eerste grote tekenproject bestond uit een reeks portretten van filosofen in inkt en houtskool die hij maakte in de herfst en winter van 2015, die werden tentoongesteld in Kunstencentrum Recyclart in Brussel en in La Reduiste in Redu.
In de herfst van 2019 en de winter van 2020 werkte hij als artist-in-residence in Kunstencentrum Organhouse in Chongqing, China.

#billieholiday #strangefruit


www.instagram.com/danyatang_artist
www.facebook.com/atang1967

van donderdag 21 april
tot donderdag 16 juni