Radio Fiona

Waar het theater weer tot leven komt

  • za26 dec10u00totwo30 jun20u00

In de lege wandelgangen van een schouwburg is de conciërge Fiona alleen achtergebleven. De schouwburg is toe. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil. Om de leegte in huis -en in haar hart- te vullen, start Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona! Ze interviewt de dingen rondom haar; een huilende wc-borstel, de balletvloer van Vlaanderen, een manisch gordijn of Dramaturgino de huisdramaturg. Zo komt het theater weer even tot leven. Eventjes toch. Al is het misschien alleen maar in Fiona's hoofd.

We nemen kinderen mee de theaterzaal in met een ode aan de krakende vloeren, verbeelding, mysterie en spelplezier. Waarom applaudisseren we? Is dat iets dierlijks? Waarvoor dient dat souffleurshok nog? Wat is de mooiste lach? Waarom is de WC-borstel verdrietig? We spelen 'Het kwisje dat geen kwisje is'. Het drankbonnetje wil graag even een oproep doen. En Regi geeft graag nog een speeltip voor tijdens de kerstvakantie mee.

U kan deze podcast beluisteren via de onderstaande linken:

 aflevering 1 

 aflevering 2 

 aflevering 3.  

Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten.

Je kan ook alles in één keer beluister op Spotify

neem alvast een kijkje op hun webstek radiofiona.org

Radio Fiona is een kinderpodcast die tot stand kwam met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en in coproductie met vzw palmers & pierlet, CC Het Gasthuis, CC De Ploter, Froefroe, CC Strombeek, 30CC, met dank aan CC De Werft & CC ‘t Getouw.

Idee en uitvoering: Sofie Palmers en Katrien Pierlet
Stemmen: Sofie Palmers, Katrien Pierlet, Tanya Zabarylo, Michael Vergauwen, Michaël Pas, Jo Jochems, Randi De Vlieghe
Assistentie interview & montage: Ilse Cox
Montage: Wederik De Backer
Illustraties: Lies Ferny
Productie: Palmers & Pierlet vzw
Zakelijke ondersteuning: Metis vzw

Leeftijd

vanaf 5 jaar