Sara Salvérius & strijkkwartet Sun*Sun*Sun

Pendulum - Aperitiefconcert

Feeërieke filmmuziek die de wereld laat stilstaan.

Mooi, melancholiek, meeslepend, intiem, gepassioneerd, en met melodieën die bij je blijven. Sara Salvérius laat haar hart spreken door haar accordeon. Haar instrument ademt en weergalmt al haar gevoelens, licht en donker, vrolijk en droef. Met melodieën en woorden vertelt ze haar eigen verhaal, dat blaakt van de levenslust, maar evengoed van immens verdriet. Het album Equinox kreeg in 2022 de Flanders Folk Award voor beste album. Samen met het magistrale Sun*Sun*Sun Orchestra stelt Sara nu haar derde plaat Pendulum voor.

Pendulum draait om verbinding. Verbinding tussen uitersten. Vreugde en verdriet. Goed en kwaad. Innerlijke wereld en uiterlijk vertoon. En tussen al die uitersten: een rustpunt. Daar waar de tegengestelden elkaar raken. Waar de slinger een fractie stilhoudt. 

Sara gaat in haar muziek op zoek naar beweging en rust. Naar spanning en ontspanning. En probeert zo de onvoorspelbaarheid van het leven muzikaal te vatten. Deze keer met accordeon èn strijkkwartet. Een uniek strijkkwartet. De instrumenten werden namelijk speciaal voor Pendulum gebouwd uit het hout van één boom.

Een project van accordeoniste Sara Salvérius in samenwerking met haar man vioolbouwer Pieter Goossens en strijkkwartet Sun*Sun*Sun.