Wolf

FilmNaDeNoen

Het is niemand ontgaan: de wolf is terug. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit onze streken verdween. Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf. Een film die jong en oud zal aanspreken!

‘Wolf’ brengt de terugkeer van een Europees toproofdier fraai in beeld. Natuurfilmer Cees van Kempen volgde bijna vier jaar lang verschillende wolvenfamilies, voornamelijk in Duitsland. Dat betekende vele uren zwaar labeur in bossen en velden om met camera’s en cameravallen de schuwe roofdieren voor de lens te krijgen. “Wolven filmen is gekmakend moeilijk”, weet Van Kempen. Maar de aanhouder wint. Uiteindelijk wist de filmmaker een van Europa’s meest illustere dieren toch te filmen, in alle levensstadia en tijdens diverse bezigheden. We zien hoe jonge pups geboren worden en spelen, maar ook hoe volwassen dieren jagen en als heimelijke schimmen door de dichte bossen manoeuvreren.

Uit de vele uren aan bewegend beeld, monteerde Van Kempen het verhaal van Scout, een wolf die opgroeit in Oost-Duitsland en uiteindelijk de lange reis naar Nederland maakt. Mannetjes verlaten namelijk hun geboortegroep als ze de jongvolwassen leeftijd bereiken om elders een eigen gezinnetje of roedel te stichten. Door de combinatie van intieme beelden en weidse luchtopnames, biedt ‘Wolf’ de kijker een gevarieerd en boeiend inzicht in het leven van de wilde verwant en stamvader van onze geliefde viervoeters.

Regie: Cees van Kempen

En met: Dirk Draulans

90’