Nevski Prospekt

Ginger (4+)

Ginger toont dat je mag zijn wie je bent: jong of oud, zacht of wild, snel of langzaam, mannelijk of vrouwelijk, en alles daartussenin.

Hij is al wat ouder, wat trager, wat zachter en wil al eens iets vergeten.
Zij is jong, onstuimig, snel en doet aan powertraining.
Ze wonen naast elkaar en waar ze in het begin nog wat argwanend en aftastend zijn, worden ze bij elke ontmoeting meer open en vriendschappelijk.

Hij was ooit eens danser en wil nog een keer dansen als Ginger in Cheek to Cheek, met
verenkleed en al. Hij zoekt enkel nog een Fred. Misschien wil zij dat zijn?

Ginger toont dat je mag zijn wie je bent: jong of oud, zacht of wild, snel of langzaam, mannelijk of vrouwelijk, en alles daartussenin. In een achttal scènes, die elk een kort afgerond verhaaltje vormen, wordt hun ongewone vriendschap verteld die eindigt in een re-enactment van de iconische dans van Fred Astaire en Ginger Rogers

Jezelf kunnen zijn en gender zijn altijd al belangrijke thema’s geweest in de voorstellingen van Nevski Prospekt. Ook hier vormen ze de kern van de voorstelling. Het is belangrijk om aan jonge kinderen, die zo rond drie à vier jaar het besef krijgen dat er verschillende genders zijn en in de kleuterklas met ‘de andere’ in aanraking komen, te tonen dat mensen, hoe verschillend en anders ze op het eerste zicht ook mogen lijken, elkaar kunnen vinden met openheid en respect, en samen mooie dingen maken.
Zoals steeds wordt ook dit thema aangepakt met de typische Nevski lichtheid en humor. Ze halen met speelse speldenprikjes het cliché genderbeeld onderuit, niet met mokerslagen, maar met een grote vanzelfsprekendheid.

CREDITS
Concept: Ives Thuwis
Dans & Choreografie: Jotka Bauwens en Ives Thuwis
Oeil exterieur: Gregory Caers
Dramaturgie: Wim De Winne
Kostuums: Inge Coleman
Lichtontwerp: Jeroen Doise
Muziek: Helder Deploige
Decor: Paul Gilling
Coproductie met ROTONDES Luxembourg, FFT Düsseldorf en Perpodium
Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest
Ondersteund door Corso Berchem, Kopergietery Gent en Tanzhaus Zürich.
Met financiële steun van de Vlaamse Overheid.

Leeftijd

vanaf 4 jaar