Okidok

In petto (6+)

Een woordloze, existentialistische, maar ook tragikomische voorstelling, waarin twee sociaal onaangepaste individuen vooral op elkaar zijn aangewezen.

Met hun nieuwste creatie keert Okidok terug naar het zuivere clowneske werk. Ze spelen zonder woorden, maar zetten des te meer in op hun sprekende lichaamstaal en de typische clowneske esthetiek.

Het karretje waarmee de twee clowns onderweg zijn, zou hen moeten beschermen en onderdak moeten bieden. Het stelt hen echter danig op de proef: het schommelt, het slingert, het maait hen onderuit en schopt hen eruit. De vaste grond lijkt continu onder hun

voeten weg te zakken. Ondanks alles probeert het duo zich staande te houden en de kar terug in evenwicht te krijgen, zodat ze alsnog hun weg kunnen verderzetten.

De clowns houden ons een spiegel voor: doorheen hun pogingen tonen ze ons onze menselijke kwetsbaarheid en de absurditeit van ons bestaan. Een existentialistische, maar ook tragikomische situatie in een beckettiaanse sfeer, waarin twee sociaal onaangepaste individuen vooral op elkaar zijn aangewezen.

Okidok behoort al jaren tot de top van de internationale humoristische circusacts. Met hun eerste creatie, ‘HA HA HA’, wist dit Waalse duo zich meteen te onderscheiden. Met ‘Slips Inside’ en ‘Les Chevaliers’ zetten ze hun clowneske werk verder. Met hun uitgekiende lichaamstaal in combinatie met een feilloze timing, brengen ze visuele humor van de bovenste plank.

Van en met: Benoît Devos en Xavier Bouvier
Met dank aan: Christine Rossignol-Dallaire en Bernard Breuse
Scenografie: LSDiffusion
Coproducti: Latitude 50 en Mars – Mons arts de la scène

Met de steun van de Waalse Gemeenschap en Transquinquennal