Plotercafé

WE HEBBEN NIEUWE UITBATERS VOOR HET PLOTERCAFE

 
Ik ben Herman Erkens en ondertussen na lang wachten ben ik uiteindelijk toch vijftig jaar geworden. Ik kom eigenlijk van Dilbeek. Als er evenementen werden georga- niseerd door jeugdclubs of jeugdvereni- gingen was de kans eerder groot dat je  mij daar tegen het lijf liep.
Acht jaar geleden ben ik naar Liedekerke verhuisd. Dat kwam goed uit want op dat moment was ik leerkracht in Sint-Gabriël. De inwoners van Ternat en Sint-Katherina- Lombeek kennen mij misschien van ziens omdat ik al jaren fan ben van Werm Loemek en Midwinter.
 
Ik ben Inge Fierens en zal op 5 januari mijn 41ste levensjaar begroeten. Ik ben afkomstig uit Antwerpen maar mijn hart heb ik verloren in Liedekerke. Ik heb Herman leren kennen 5 jaar geleden en woon sinds 2019 met hem samen. Van kindsaf ben ik actief in het  culturele leven zij het georganiseerd door de parochie of door het volwassenen- koor , waar ik van mijn 7 tot mijn 17 aan  deelnam. Later werd ik voorzitter van het kinder- en Jeugdkoor de Konsinjoorkes, waarmee ik jaarlijks het Korenfestival  organiseerde. Ik heb een opera-opleiding genoten en kan dit nu goed gebruiken in het bandje dat we enkele jaren geleden zijn gestart. Zingen en koken zijn een grote passie van me. Ik hoop dan ook de cultuur- liefhebbers te mogen verblijden met mijn lekkernijen.
 
Herman: Door dertig jaar geleden beslist te hebben om geen televisie meer te kijken, was er tijd over om wat meer het theater te bezoeken of om naar de film te gaan. We gingen bijvoorbeeld jaarlijks  met de kinderen naar het Bronks-festival  en in de KVS was ik vaste bezoeker. Naar optredens gaan, doe ik zeer graag. Ik speel ook zelf wat muziek, doedelzak, basgitaar en een beetje percussie.
 
Inge:
Het is een kinderdroom die uitkomt om het Plotercafé te mogen uitbaten. Al van kindsaf wil ik restauranthouder, hoteleigenaar maar in het bijzonder kok worden. Mijn keuken  is mijn thuisbasis, mijn oase van rust en  spanning, heerlijke combinatie. Zelf ben ik grote liefhebber van musicals en toneel-voorstellingen. Ik ging dan ook geregeld naar de Stadschouwburg in Antwerpen. 
 
Als cultuurcafé vinden we het belangrijk om dranken aan te bieden die elk een verhaal vertellen, zo kan je er onze echte Belgische frisdranken ontdekken.
Maar ook onze streekbieren zullen er niet ontbreken. De keuken zal doorlopend open zijn en ’s avonds zijn er seizoens- gerechten te verkrijgen. Iedereen zal er zijn goesting terugvinden, zowel de  vegetariërs als onze Bourgondiërs zullen  er kunnen smullen van gerechten met pro-ducten uit eigen streek. Van een heerlijke verse soep tot een stoverij met bier of een gegratineerde preischotel met romige mosterdsaus. Vanaf de lente zullen er  slaatjes op onze menukaart te vinden zijn. 
Speciale plannen zijn er zeker, maar we gaan het door de coronaperiode toch nog even rustig aan moeten doen. Samen-werken met de nieuwe directeur en het personeel van De Ploter is voor ons van groot belang. Enerzijds om het culturele leven een nieuwe boost te geven ander- zijds om alle nevenactiviteiten te leren  kennen en te ondersteunen. We kunnen nu al meegeven dat het Plotercafé open zal zijn op zaterdagen en tijdens de vakantie- periodes, zodat ook de nabijgelegen bedrijven of marktbezoekers er  steeds  de gezelligheid kunnen ervaren. Een  thema- of spelletjesavond zijn één van onze ideeën die we willen introduceren. De zondagbrunch in samenwerking met De Ploter spreekt ons enorm aan om dat wat uit te breiden.  

Inge Fierens en Herman Erkens verwelkomen iedereen vanaf 11 januari, allen daar heen!

Onze openingsuren zijn:
Elke dag open van 11u00 tot...

zondag en maandag gesloten (tenzij er een voorstelling is)