Wolkendroom

THEATER TARTAAR in coproductie  met vzw Zonnelied, HETGEVOLG, ZENDER en Het Laatste Bedrijf

IEDEREEN HEEFT FAMILIE. EEN GROTE OF KLEINE FAMILIE, EEN FAMILIE ALS EEN WARM NEST OF EEN AFWEZIGE FAMILIE, EEN FAMILIE DIE GRAAG FIETSEN OF EEN FAMILIE DIE LIEVER NIKSEN, FAMILIE DIE LUID ROEPEN OF….FAMILIE DUS.

IN WOLKENDROOM STAAT IEDERS FAMILIE CENTRAAL EN GEEFT DE SPELERS DE MOGELIJKHEID OM LIJNEN TE TREKKEN VANUIT HOE ZIJ NU IN HET LEVEN STAAN, NAAR EEN PUNT DAT ZE WILLEN BEREIKEN EN WELKE ROL FAMILIE DAARIN HEEFT….VAN EEN KINDERWENS OVER EEN FAMILIEFEEST TOT SAMEN OP VAKANTIE GAAN.

spel: spelers van Zonnelied vzw en theater Tartaar
productie: Theater Tartaar & HETGEVOLG in coproductie met Het Laatste Bedrijf
regie: Stefan Perceval
muziek: Kris Auwers
assistent regie: Marit Stocker
Kostuums: Mieke Vermeiren
Licht: Frank Haesevoets
Geluid: Ben Bonner

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.

THEATER TARTAAR speelt een unieke rol in Brussel en de Brusselse rand / West – Brabant, als enige sociaal – artistieke theatergezelschap dat in deze regio opereert. THEATER TARTAAR zet de kunsten als motor in op ontmoeting en integratie met een bijzondere focus op maatschappelijk kwetsbare mensen. Met WOLKENDROOM creëren we een hoogwaardige kwalitatief eindproduct samen met HETGEVOLG, dat in Vlaanderen een voorbeeldfunctie is van een inclusieproject dat sterk inzet op de kwaliteit van het eindproduct.

Steeds vertrekken we vanuit het geloof dat kunst de meest ultieme vorm van inclusiviteit is. Maatschappelijk kwetsbare doelgroepen een stem geven, co-auteurschap aan een kunstwerk genereert niet alleen voldoening maar ook waardering waardoor ze zelfwaarde en een positief zelfbeeld vormen het fundament van waaruit mensen voldoende kracht putten om de stap te zetten naar de samenleving.